Bahan2nya
1 cawan planta
1 cawan gula
6 biji telur
1 sudu esen vanilla
2 1/2 cawan tepong gandum
1 sudu kecil bikabonat
1 sudu kecil krim of tartar
6 sudu coklat emolco
1 cawan susu segar
sedikit perwarna merah jambu
2 sudu pes strawberry
sedikit hirisan badam
Bahan topping nyer
250gm coklat masakan
100 ml susu segar
Cara2nya
putar tepong dan mentega hingga sebati
di dlm bekas lain...putar telur ,gula sehingga likat
curahkan dlm adunan tepong &planta tadi
masukkan esen vanilla ...putar lagi
bahagi adunan 2 bahagian.....
satu dicamporkan dgn coklat emolco berserta susu segar sekali(1 cawan susu segar)
satu lagi dgn perwarna merah jambu dan strawberry
tuang dlm loyang pembakar secara berselang seli
bakar ,,,,40 minit
UNTUK TOPPING
panaskan susu kemudian masukkan coklat
kacau hingga coklat larut dan cair
sewaktu masih suam2 panas tu terus tuang coklat atas kek
supaya ia nampak berkilat dan licin
hiaskan atasnyer dgn kepingan badam
dah siap
No comments:
Post a Comment