DAH LAMA MLONG TAK BUAT TALAM TOKYO NI.....
SESEKALI BUAT ...MMG TAK CUKUP
ANAK2 PON SUKA....TERUTAMA KEPALA TALAM NI....MLONG GUNA PES PANDAN PULAK...
MMG SENANG LA....3 PEKET SUUN .1 CAWAN SAGU BIJI .1 BIJI KELAPA PARUT .GARAM .GULA SEDIKIT NMAK BG LAPISAN NI MANIS SIKIT,,, BASUH SAGU ,SUUN ,DIPOTONG2 2 INCI...BASUH ..TERUS MASUKKAN DALAM LOYANG KUKUS CAMPORKAN KELAPA PARUT ..MASUKKAN GARAM SATU SUDU ,GULA 3 SUDU....GAUL BAGI SEBATI....PADATKAN PERMUKAAN NYA...DAN KUKUS 10 MINIT TAK PERLU TAMBAH AIR LAGI OK....NANTI LEMBIK TALAM NYA
BAHAN2NYA;.....
ReplyDeleteMMG SENANG LA....3 PEKET SUUN .1 CAWAN SAGU BIJI .1 BIJI KELAPA PARUT .GARAM .GULA SEDIKIT NMAK BG LAPISAN NI MANIS SIKIT,,,
BASUH SAGU ,SUUN ,DIPOTONG2 2 INCI...BASUH ..TERUS MASUKKAN DALAM LOYANG KUKUS
CAMPORKAN KELAPA PARUT ..MASUKKAN GARAM SATU SUDU ,GULA 3 SUDU....GAUL BAGI SEBATI....PADATKAN PERMUKAAN NYA...DAN KUKUS 10 MINIT
TAK PERLU TAMBAH AIR LAGI OK....NANTI LEMBIK TALAM NYA
UNTUK LAPISAN ATAS....
ReplyDelete10 HELAI DAUN PANDAN TUMBUK ,...AMBIK JUS NYA
6 BIJI TELUR AYAM
1 CAWAN GULA
1 CAWAN SUSU CAIR
4 =SUDU TEPONG GANDUM
MASUKKAN SEMUA DLAM BLENDER....BLENDER HINGGA HALUS
PAS TU CURAH ATAS LAPISAN SAGU TADI ...KUKUS 10 MINIT SAJA
LAPISAN ATAS BOLEH JUGA ,,,GUNA GULA MERAH .JAGUNG DALAM TIN JUGA....TERPULANG PADA KEKAWAN NAK TRY OK
ReplyDelete