Tuesday, June 14, 2011

BISKUT OAT BERKACANG

 DOH YANG TELAH SEDIA DIBANCUH....DOH MEMANG BERDERAI OK
 DAH READY UNTUK BAKAR  DGN SUHU 140'F 12 MINIT
 BISKUT KU DAH MASAK ....MEMANG RANGUP DAN GARING
DAPAT 2 BALANG DALAM 200 PCS

BAHAN2NYA

1/2 CAWAN LEMAK SAYUR/SHORTENING
4 SUDU BESAR PLANTA
1 CAWAN GULA
1 BIJI TELUR
1 SUDU KECIL ESEN VANILLA

2 CAWAN TEPONG GANDUM
1/2 CAWAN TEPONG JAGUNG
6 SUDU BESAR SUSU TEPONG NESPRAY

AYAK SEMUA TEPONG ...JDKAN SATU

1 MANGKUK KECIL KACANG  TANAH YG DISANGAI
TUMBUK HALUS  SEPARUH /SEPARUH KASAR
1 MANGKUK OAT ..SANGAI KERING JUGA
COKLAT RICE SECUKUP NYA
SUGAR RICE/COKLAT CHIP SECUKUPNYA

CARA2NYA
PANASKAN OVEN DULU 180'F
BILA NAK MEMBAKAR TURUNKAN SUHU 140'F OK

PUKUL LEMAK SAYUR.PLANTA DAN GULA HINGGA KEMBANG
MASUKKAN ESEN VANILLA
MASUKKAN TELUR ..PUKUL SEBENTAR
MASUKKAN TEPONG ...ULI DGN TANGAN DAH
MASUKKAN OAT DAN KACANG
 ULI  HINGGA DOH TAK MELEKAT KAT TANGAN
 DOH MMG BERDERAI OK
MASUKKAN DALAM CUP CAKE
HIASKAN DGN COKLAT RICE ,SUGAR RICE DAN COKLAT CHIP
BAKAR BAWAH SUHU 140'F SELAMA 12 MINIT

DAH SIAP ...SATU ADUNAN BOLEH DAPAT 200 PCS

1 comment:

  1. SAJER BUAT BISKUT UTK BUAT SAM,PLE BISCUIT RAYA NANTI.....BUAT BIZ SIKIT LA....

    ReplyDelete