DOH YANG TELAH SEDIA DIBANCUH....DOH MEMANG BERDERAI OK
DAH READY UNTUK BAKAR DGN SUHU 140'F 12 MINIT
BISKUT KU DAH MASAK ....MEMANG RANGUP DAN GARING
DAPAT 2 BALANG DALAM 200 PCS
BAHAN2NYA
1/2 CAWAN LEMAK SAYUR/SHORTENING
4 SUDU BESAR PLANTA
1 CAWAN GULA
1 BIJI TELUR
1 SUDU KECIL ESEN VANILLA
2 CAWAN TEPONG GANDUM
1/2 CAWAN TEPONG JAGUNG
6 SUDU BESAR SUSU TEPONG NESPRAY
AYAK SEMUA TEPONG ...JDKAN SATU
1 MANGKUK KECIL KACANG TANAH YG DISANGAI
TUMBUK HALUS SEPARUH /SEPARUH KASAR
1 MANGKUK OAT ..SANGAI KERING JUGA
COKLAT RICE SECUKUP NYA
SUGAR RICE/COKLAT CHIP SECUKUPNYA
CARA2NYA
PANASKAN OVEN DULU 180'F
BILA NAK MEMBAKAR TURUNKAN SUHU 140'F OK
PUKUL LEMAK SAYUR.PLANTA DAN GULA HINGGA KEMBANG
MASUKKAN ESEN VANILLA
MASUKKAN TELUR ..PUKUL SEBENTAR
MASUKKAN TEPONG ...ULI DGN TANGAN DAH
MASUKKAN OAT DAN KACANG
ULI HINGGA DOH TAK MELEKAT KAT TANGAN
DOH MMG BERDERAI OK
MASUKKAN DALAM CUP CAKE
HIASKAN DGN COKLAT RICE ,SUGAR RICE DAN COKLAT CHIP
BAKAR BAWAH SUHU 140'F SELAMA 12 MINIT
DAH SIAP ...SATU ADUNAN BOLEH DAPAT 200 PCS
SAJER BUAT BISKUT UTK BUAT SAM,PLE BISCUIT RAYA NANTI.....BUAT BIZ SIKIT LA....
ReplyDelete