Saturday, May 14, 2011

TALAM TOKYO




RESIPI ADA DI PIC LAGI SATU YA.....

DAH LAMA MLONG TAK BUAT TALAM TOKYO NI.....
SESEKALI BUAT ...MMG TAK CUKUP
ANAK2 PON SUKA....TERUTAMA KEPALA TALAM NI....MLONG GUNA PES PANDAN PULAK...

3 comments:

  1. BAHAN2NYA;.....

    MMG SENANG LA....3 PEKET SUUN .1 CAWAN SAGU BIJI .1 BIJI KELAPA PARUT .GARAM .GULA SEDIKIT NMAK BG LAPISAN NI MANIS SIKIT,,,
    BASUH SAGU ,SUUN ,DIPOTONG2 2 INCI...BASUH ..TERUS MASUKKAN DALAM LOYANG KUKUS
    CAMPORKAN KELAPA PARUT ..MASUKKAN GARAM SATU SUDU ,GULA 3 SUDU....GAUL BAGI SEBATI....PADATKAN PERMUKAAN NYA...DAN KUKUS 10 MINIT
    TAK PERLU TAMBAH AIR LAGI OK....NANTI LEMBIK TALAM NYA

    ReplyDelete
  2. UNTUK LAPISAN ATAS....

    10 HELAI DAUN PANDAN TUMBUK ,...AMBIK JUS NYA
    6 BIJI TELUR AYAM
    1 CAWAN GULA
    1 CAWAN SUSU CAIR
    4 =SUDU TEPONG GANDUM

    MASUKKAN SEMUA DLAM BLENDER....BLENDER HINGGA HALUS

    PAS TU CURAH ATAS LAPISAN SAGU TADI ...KUKUS 10 MINIT SAJA

    ReplyDelete
  3. LAPISAN ATAS BOLEH JUGA ,,,GUNA GULA MERAH .JAGUNG DALAM TIN JUGA....TERPULANG PADA KEKAWAN NAK TRY OK

    ReplyDelete